Results 1 to 6 of 6

Thread: Remote won't turn off receiver

  1. #1
    Join Date
    Nov 2018
    Posts
    2

    Default Remote won't turn off receiver

    Hello-
    Purchased a WeaKnees replacement peanut remote for my Tivo Premier.
    I can program it to control the volume on my Pioneer receiver (it also mutes), but it will not turn it on and off. (Works fine with my TV.)
    Tried the original code as well as all of the codes listed on the remote setup screen.
    Tried the old remote and it is able to turn the receiver on and off.
    What can I try?
    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    6,809

    Default

    Is this remote the same model as your old remote?
    Find us on Twitter and Facebook

  3. #3
    Join Date
    Nov 2018
    Posts
    2

    Default

    It seems to be.
    The shiny black peanut, (SKU prem-REM.)

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    6,809

    Default

    The codes should be the same for both. They should be identical. If you can, see if you can clear out the old remote and make it work this way again.
    Find us on Twitter and Facebook

  5. #5
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Los Angeles
    Posts
    6

    Default

    While we're on the subject, I bought a new 3tbyt Bolt from you a few months ago, it's working ok, but, when I programmed the remote to control my Denon reciever, on/off and mute work ok, and the volume control works, but only one fraction of a movement at a time. I don't remember my Tivo Premier and/or my previous Denon doing that. Is there a way to change it so that my volume from the Tivo remote will allow me to hold the volume button to adjust the volume until I release it?

    Thanks.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    6,809

    Default

    Quote Originally Posted by Willy92 View Post
    While we're on the subject, I bought a new 3tbyt Bolt from you a few months ago, it's working ok, but, when I programmed the remote to control my Denon reciever, on/off and mute work ok, and the volume control works, but only one fraction of a movement at a time. I don't remember my Tivo Premier and/or my previous Denon doing that. Is there a way to change it so that my volume from the Tivo remote will allow me to hold the volume button to adjust the volume until I release it?

    Thanks.
    Try other codes for the Denon receiver. Sometimes, one code steps and another keeps moving the volume.
    Find us on Twitter and Facebook

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •