Results 1 to 7 of 7

Thread: Transponder signal dropped

  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    28

    Default Transponder signal dropped

    The last 2 days our satellite signals on our range of transponders have dropped from in the 90's down to the mid 30's to 40's. This has caused problems each time I go through setup to try to fix it the unit gets stuck on 0% from the satellite signal. Could my LNB'S have gone bad or is it the dish? The dish is 18" the unit is a HDVR2.

    Bigdog22

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    6,870

    Default

    Have you done a visual inspection of the dish? My guess would be that a tree limb or something fell on it and is blocking the signal.

    Short of that, yes, LNBs can fail, but it's fairly rare. The dish could also be out of alignment due to wind.
    Find us on Twitter and Facebook

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    28

    Default

    Yes I looked at the dish and everything was secure, I also checked the alignment but I didn't get any better signal. I don't know what else to try.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    6,870

    Default

    Could tree growth be blocking your line of sight?
    Find us on Twitter and Facebook

  5. #5
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    28

    Default

    yes there are some but they haven't grown any different while we had the higher signals.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    6,870

    Default

    Then it's probably time to ask DTV to come out and troubleshoot.
    Find us on Twitter and Facebook

  7. #7
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    28

    Default

    I will, Thanks for the help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •